Отменят ли се концертите на Ал Ди Меола

В календара на Koncertite.com от известно време присъстват четири дати за концерти в България на известния американски джаз китарист Ал Ди Меола. Преди няколко дни официалните събития във Facebook бяха отменени, вероятно от мениджмънта на звездата. На интернет страницата на Meola се появи и потвърждаващо съобщение за този тъжен факт.

Известие от ръководството и агента:

На нашите български фенове: Съжаляваме да Ви информираме, че отговорният организатор на четирите български шоута е направил сериозни нарушения на договорите. Липсват договорени плащания на определените дати, както и всякаква индикация от организатора, че договореното плащане ще се случи, спрямо договора ни преди месеци.

Поради това не успяхме да направим необходимото за музикантите и екипажа, поради неуспешния ангажимент на организатора. Дадохме му всяка възможност, но промоутъра все още не е изпълнил договорните изисквания. Неговата небрежност и лошо отношение към нашето споразумение вече доведе до нарушение на договора.

С уважение, Ди Меола управление и агент

Самият Ал Ди Меола преди 3 дни отговаря в коментар, чрез личния си профил със следния текст:

Моят мениджмънт чака договорената сделка да бъде изпълнена! Ние му дадохме (Костас) огромно количество допълнително време за да валидизира сделката, която направихме, и защото той е добър човек, който винаги ни харесва, но … ние всеки път притаяваме дъха си, защото той винаги изпитва затруднения при изпълнението на договора, защото той непрекъснато е разорен и плаче за това! Това не е професионалният начин! И все пак му дадохме втори шансове! Той трябва да изпълни задължението си като всеки друг промоутър в света, с който никога не сме имали тези проблеми! Надяваме се! Защото искаме да бъдем там!

Организаторът от българска страна „Вулсима“ твърди, че все още нямат официален отказ за събитията. За събитието в София стои следният текст: „Към този момент протича комуникация между нас и менинджмънта на артиста, защото посредническата страна ни убеждава, че е станала грешка, чието остраняване зависи от турмениджъра. По договор събитието е активно, а артиста е обезпечен. Очакваме подробности, но предвид часовата разлика, става бавно! Надяваме се до 24 часа всичко да е наред и да има обяснение на подвеждащият пост, който предизвиква съмнения ..“.

Наличен е и последващ коментар, който гласи „Имаме уверение от мениджмънта на Меола и от него самия(от снощи), че датите за България ще бъдат върнати на сайта и фейсбук днес или утре. Ние ще пуснем съобщение, но не преди артиста, за да не се получава „развален телефон“.“.

Към днешна дата три от отменените събития си остават с този статут. Остава като активно събитието само за концерта в София.

Дали концертите в София, Бургас, Варна и Русе ще се проведат – остава времето да покаже. Искрено се надяваме да има минимален брой разочаровани фенове в България.